Bedrijfsmassage met online reserveringssysteem

17aug

“Zijn stoelmassages aftrekbaar of op te voeren als bedrijfskosten?”

Reacties uitgeschakeld voor “Zijn stoelmassages aftrekbaar of op te voeren als bedrijfskosten?”

Twee vragen die vaak worden voorgelegd aan onze adviseurs: kunnen de kosten van stoelmassage voor uw personeel worden afgetrokken van de belasting? En: kan een zzp’er stoelmassages opvoeren als bedrijfskosten?

Advies van Niek Idema, adviseur bij De Zaak “Stoelmassages worden door de Belastingdienst als vrije verstrekking gezien als u aan een aantal voorwaarden voldoet. Allereerst moeten stoelmassages zijn opgenomen in een Arboplan en daar in redelijkheid deel van uitmaken. Dat betekent dat uit een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)  – die u verplicht moet uitvoeren als u personeel in dienst heeft – moet blijken dat stoelmassages noodzakelijk zijn om de arbeidsomstandigheden te verbeteren.”

“Verder moeten de massages tijdens werktijd plaatsvinden, de werknemer is hiervoor geen eigen bijdrage verschuldigd en tenslotte mag er geen sprake zijn van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer. Van een aanmerkelijke privébesparing zou bijvoorbeeld sprake zijn als u voor een werknemer, waarvan u weet dat hij privé regelmatig van stoelmassage gebruik maakt, de kosten gaat betalen. De behandeling wordt dan naar de werkvloer verplaatst, en dat kan niet.”

“Als u aan deze voorwaarden voldoet, is een stoelmassage aftrekbaar van de loonbelasting. Ook de in rekening gebrachte btw kan in mindering worden gebracht op de omzetbelasting.”

Kunnen zzp’ers kosten voor stoelmassage als bedrijfskosten opvoeren? “Uit de voorwaarde dat er geen sprake mag zijn van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer, kan afgeleid worden dat dit niet kan. Tenzij u kunt aantonen dat u de stoelmassages echt nodig heeft, omdat u anders uw werk niet kunt uitvoeren. Maar dat is lastig te bewijzen. Vraag aan de belastinginspecteur of in uw geval de kosten aftrekbaar kunnen zijn. Niet geschoten is altijd mis.”

 

03jan

Secretaressedag 20 april 2017

Reacties uitgeschakeld voor Secretaressedag 20 april 2017

Secretaressedag

De spil van ieder bedrijf is de secretaresse. Laat daarom je waardering blijken aan je secretaresse, telefoniste, receptioniste of algemeen administratief medewerkerster. Liefst iedere dag, maar zeker op Secretaressedag. Maar wat is Secretaressedag precies en op welke datum vindt deze dag plaats in 2017? En wat zijn goede cadeautips om te geven aan je secretaresse?

Secretaressedag
Secretaressedag is een uit de Verenigde Staten overgewaaid fenomeen waarbij het belangrijke werk van een secretaresse wordt geuit. Of het dan gaat om de directiesecretaresse, de receptioniste of de telefoniste. Iedereen die belangrijk algemeen administratief werk verricht verdient het om in het zonnetje te worden gezet. Het fenomeen bestaat niet alleen in Nederland, ook in andere Europese landen.

Secretaressedag 2017

Secretaressedag vindt ieder jaar plaats op de derde donderdag van de maand april. De volgende editie vindt dus plaats op donderdag 20 april 2017.

Cadeautip: Stoelmassage
Onze stoelmassage op het werk is een korte (20 minuten) verkwikkende massage, die spanningen en stress wegneemt en uw medewerkers volledig tot rust brengt.

In het lichaam opgebouwde spanningen worden weggenomen. In niet meer tijd dan een koffiepauze worden het hoofd, schouders, nek, armen en de rug gemasseerd Hierbij komen lichaam en geest volledig tot rust, zodat uw medewerkers met vernieuwde kracht en frisse energie verder kunnen.
Dit zou kunnen worden uitgebreid met wellness pedicure of schoonheidsbehandelingen.

26nov

Stoelmassage Zorgpalet Hoogeveen 2017

Reacties uitgeschakeld voor Stoelmassage Zorgpalet Hoogeveen 2017

Bedrijfsmasseur verzorgt ook in 2017 de stoelmassage bij Zorginstelling Zorgpalet te Hoogeveen en Zuidwolde. Elke dinsdag wordt er op 3 locaties stoelmassage gegeven waarbij de nadruk ligt op preventie maar bij klachten kan er ook therapeutisch worden gewerkt. De masseurs die worden ingezet voldoen aan de nieuwe richtlijnen met daarbij de Medische Basiskennis op HBO-niveau vastgesteld volgens de PLATO-Normen. De medewerkers kunnen de stoelmassage vooraf reserveren via het online-reserveringssysteem en daarbij de locatie waar men op dat moment werkzaam is. De dagdelen zijn vooraf ingevoerd zodat de medewerker voldoende mogelijkheden heeft om een reservering te maken.

11jun

Rabobank

Reacties uitgeschakeld voor Rabobank

Rabobank Heerenveen Zuidoost Friesland

Met ingang van 25 juni kunnen medewerkers zich inschrijven voor een stoelmassage van 20 minuten 1x per 2 weken.

In de ochtend zal een bedrijfsmasseur aanwezig zijn voor het verzorgen van de stoelmassage.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het online reserveringssysteem waardoor HRM Office niet of nauwelijks is betrokken bij de organisatie.

Wij als bedrijfsmasseurs zijn er van overtuigd dat we een correcte invulling kunnen geven aan deze opdracht.

Uw bedrijfsmasseur

Doede van der Bij

14jun

Triggerpointtherapeut diploma op 4 juni

Reacties uitgeschakeld voor Triggerpointtherapeut diploma op 4 juni

4 juni ben ik geslaagd voor mijn triggerpointtherapie examen.

Hierdoor mag ik mij nu neuromusculair behandelaar noemen.

Omschrijving

De module Triggerpointtherapeut gaat dieper in op de stof dan die in de module Triggerpointspecialist is behandeld.

Inhoud

 • Verdieping en verbreding van de lesstof (ruim 80 spieren).
 • Klachten in een ruimer kader te plaatsen: wat kan de oorzaak zijn van een klacht? Is het een neuromusculaire klacht, speelt het segmentale gedeelte een rol of is de klacht misschien van arthrogene oorsprong?
 • Verder is er ruime aandacht voor de techniek van dry needling en differentiaal diagnostiek in relatie tot de Triggerpointtherapie.

Voor de bedrijfsmassage is dit een toegevoegde waarde en de kennis kan toegepast worden om medewerkers nog beter van advies te kunnen voorzien of doorverwijzen naar de reguliere zorg.

03okt

Fybromyalgie en bedrijfsmassage

Reacties uitgeschakeld voor Fybromyalgie en bedrijfsmassage

Fibromyalgie en bedrijfsmassage

 

Door het invoeren  van bedrijfsmassage kun je de spanning in spieren en gewrichten reduceren wat vaak resulteert in minder pijnbeleving of een fitter gevoel. Bedrijfsmassage heeft als doel het zelf herstellend vermogen van de medewerker te activeren of te onderhouden.

 

Fibromyalgie is een van de meer dan 100 reumatische aandoeningen en betekent letterlijk: pijn in spieren en bindweefsels. Het valt in de categorie wekedelenreuma, een vorm van reuma waaraan in Nederland 460.000 mensen lijden (TNO-rapport 2007).

 

Fibromyalgie is geen aandoening met een aanwijsbare oorzaak, maar een verzamelnaam van specifieke ziekteverschijnselen en klachten (een syndroom).

Het kenmerkt zich door pijn in spieren en gewrichten, (ochtend)stijfheid en chronische vermoeidheid. Fibromyalgie is geen ontsteking en geen slijtage, en niet zichtbaar bij beeldvormend onderzoek.
De stekende, brandende, zeurende pijn bij fibromyalgie kan sterk wisselen in hevigheid, plaats en duur. Soms treft het de knieën, dan weer de nek- en schouderpartij, weken later zit de pijn ineens in de heupen.
Naast pijn is het vooral de vermoeidheid die mensen met fibromyalgie in hun dagelijks functioneren belemmert. De meest voorkomende klachten zijn:

 

 • spierpijn en (ochtend)stijfheid
 • pijn in de weke delen rondom gewrichten (bindweefsel, aanhechting pezen)
 • ernstige vermoeidheid
 • neerslachtigheid
 • slecht slapen
 • krachtverlies, zwaar gevoel, tintelingen in armen of benen
 • opgezette vingers
 • hoofdpijn
 • concentratiestoornissen
 • darmklachten, buikpijn

Er zijn verschillende behandelplannen:

 • pijnmedicatie (bij voorkeur paracetamol, soms NSAID, maar deze behoeven een maagbeschermer, in uiterste gevallen plaatselijke verdoving of opiaten)
 • eventueel slaapmedicatie (melatonine) of een licht antidepressivum (Amitriptyline)
 • dagelijkse beweging om het lichaam soepel te houden
 • milde sporten, zoals wandelen, zwemmen, fietsen
 • fysiotherapie, ergotherapie, shiatsutherapie
 • balans tussen activiteit en rust
 • aanpassing in leefstijl
 • begeleiding reumaverpleegkundige

Andere vormen van hulp

 

 • het volgen van een multidisciplinair programma (beweging/advies/therapie)
 • aangepaste fitness- en sportprogramma’s
 • ondersteuning van een mental coach en/of psychologische begeleiding
 • een cursus yoga, meditatie, mindfulness
 • ondersteuning met voedingssupplementen, glucosamine en omega-3 vetzuren
 • alternatieve behandelingen met homeopathie, acupunctuur, infrarood, kuren, tai-chi, shiatsutherapie

Tips

 

 • Door een agenda of dagboekje bij te houden, kun je je activiteiten in kaart brengen en zien waar het zwaartepunt ligt. Stel dit eventueel bij.
 • Blijf bewegen: je ‘smeert’ als het ware je gewrichten en dit komt de pijn ten goede.
 • Beter een uurtje rusten voordat je een zware inspanning verricht, dan achteraf een pijnstiller nemen.
 • Slecht slapen? Maak ’s avonds een wandeling in de buitenlucht, drink warme melk, neem in overleg eventueel extra paracetamol voor de nacht of melatonine.
 • Zoek bij pijn naar optimale omstandigheden; dit kan beweging zijn of juist rust, warmte, ontspanning, afleiding (hobby), yoga/meditatie.
 • Valeriaan helpt bij spanning, nervositeit en slapeloosheid.
 • Leer jezelf in acht nemen, leer nee zeggen en leer hulp aanvaarden.

Bronnen: * Fybromyalgie – patiënteninformatie, Reumafonds Amsterdam 2008 * TNO-rapport 2007: Nationale Peiling Bewegingsapparaat 2006, Reumatische klachten in Nederland onderzocht * www.reumafonds.nl * www.reumabond.nl * www.fibromyalgiepatientenvereniging.nl * www.fibromyalgie.nl

 

15sep

Burn-out en bedrijfsmassage

Reacties uitgeschakeld voor Burn-out en bedrijfsmassage

Tijdig ingrijpen bij burnout-verschijnselen

Voel jij je wel eens gestrest tijdens je werk? Dat is op zich niet bijzonder, want een leven zonder stress is bijna ondenkbaar. Wel zijn er aanwijzingen dat mannen en vrouwen hier verschillend mee omgaan.

Van alle mensen die zeggen stress te ondervinden, krijgt 33% van de mannen medische en psychische klachten, terwijl dit percentage bij vrouwen op 50% ligt. Dit heeft Psychological Bulletin al in 2006 gepubliceerd.

Voor dit verschil zijn diverse verklaringen mogelijk; dat vrouwen hun klachten makkelijker uiten dan mannen bijvoorbeeld. Er zijn ook artsen die denken dat vrouwen sterker beïnvloed worden door lichamelijke prikkels. Dit gecombineerd met het gegeven dat vrouwen vaak op alle fronten moeten blijven functioneren, kan verklaren waarom vrouwen uiteindelijk eerder een burn-out krijgen.

Wees alert op burn-outsymptomen

Het kan in ieder geval geen kwaad om alert te zijn op mogelijke symptomen van burn-out, waar je dan gedurende een langere periode last van ondervindt:

 

 • vermoeidheid, lusteloosheid, concentratieproblemen, hoofdpijn en slapeloosheid;
 • hartkloppingen, snelle polsslag en ademhalingsproblemen;
 • heftige emoties (droefheid, depressie, woede, frustratie);
 • veranderend gedragspatroon (meer of minder eten/roken;
 • verlies van gevoel voor humor;
 • vage lichamelijke klachten zoals spijsverteringsklachten en gewrichtsklachten.

Bedrijfsmassage op therapeutische of preventieve basis kan het stress-niveau verlagen bij uw medewerkers.

06sep

12 verrassende hoofdpijntriggers

Reacties uitgeschakeld voor 12 verrassende hoofdpijntriggers

Een artikel over hoofdpijntriggers: http://www.gezondheidsnet.nl/hoofdpijn-en-migraine/artikelen/11769/12-verrassende-hoofdpijntriggers . Door hoofdpijn kan ook makkelijk de overweging worden gemaakt om een dag ziek thuis te blijven. Bedrijfsmassage blijkt uit onderzoek effectief voor het reduceren van de spanning in hoofd nek en schouderspieren met name.

09feb

Het reduceren van stress door middel van bedrijfsmassage

Reacties uitgeschakeld voor Het reduceren van stress door middel van bedrijfsmassage

Meer verzuim door psychische klachten in 2012

30 januari 2013 – In 2012 waren werknemers voor het eerst minder vaak en minder lang thuis. De crisis zorgt echter ook voor een stijging van het verzuim als gevolg van psychische klachten. Dat blijkt uit een analyse van arbodienstverlener 365.

Het gemiddelde verzuim in 2012 was 4,1% en duurde 23 dagen. In 2011 was dit 4,5% en 25 dagen. De daling is waarschijnlijk te verklaren doordat werknemers nu het gevoel hebben hun baan eerder kwijt te raken dan vóór de crisis. Ondanks de gemiddelde daling, zorgt de crisis ook voor een stijging van het verzuim als gevolg van psychische klachten. In 2012 viel één op de drie werknemers langdurig uit vanwege psychische klachten. In 2011 gold dit voor één op de vijf werknemers.

Psychische klachten door hoge werkdruk

Als gevolg van de financiële crisis geldt voor veel organisaties dat ze dezelfde hoeveelheid werk moeten verzetten met minder werknemers. Voor werknemers betekent dit een hogere werkdruk en minder mogelijkheden om hun werk te verdelen. Naast hun zorgen over hun privésituatie waarin ze vaak ook te maken hebben met financiële druk, levert dit behoorlijk wat stress op met langdurig verzuim als gevolg. In 2012 gold dat vooral voor 30- tot 34-jarigen die vaak én een jong gezin hebben én een drukke baan combineren met een druk sociaal leven.

Herhaaldelijk langdurige uitval is financieel nadelig

Werknemers die uitvallen, hebben niet alleen voldoende tijd nodig om te herstellen. Ze moeten vooral ook leren om anders om te gaan met werkdruk. Gebeurt dit niet, dan blijft de kans op uitval bij hoge werkdruk aanwezig. Op de lange termijn is herhaaldelijk langdurig uitvallen financieel nadelig. Door de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters zijn werkgevers per 1 januari 2014 immers ook financieel verantwoordelijk voor werknemers die ziek uit dienst gaan tijdens de proeftijd of na afloop van een tijdelijk contract.

Bedrijfsmassage op preventieve en therapeutische basis.

Bedrijfsmassage op preventieve en therapeutische basis is een goede aanvulling voor medewerkers om de stress te reduceren. Tevens kan de masseur adviezen of oefeningen meegeven voor ontspanning tijdens de werkuren zodat de werkbelasting beter te hanteren is. In de bedrijven waar we werkzaam zijn op regelmatige basis, is het korte ziekteverzuim naar een aanvaard niveau gedaald.

Onze bedrijfsmassage

Om gezondheidsproblemen en uitval te voorkomen is het van groot belang dat structureel wordt gewerkt aan stressreductie. Een prima hulpmiddel hierbij is bedrijfsmassage op het werk.

Zie bedrijfsmassage

Reserveren- en cliëntsysteem

Met dit systeem kunnen medewerkers zelf de massage plannen, zodat de contactpersonen binnen uw organisatie zo weinig mogelijk worden belast.

Tevens is er een cliënt volg systeem beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Doede van der Bij.

Zie reserveren

Ziekteverzuim

Een werkgever moet een zo goed mogelijk arbeidsomstandigheden- en ziekteverzuimbeleid voeren. Door stoelmassage in het ARBO-plan op te nemen met als doel het verminderen van klachten, wordt de stoelmassage aftrekbaar van de belasting.

Mogelijkheden voor uw organisatie:

Preventief
Therapeutisch
Eenmalige opdracht
Seminars
Beurzen